Mjessi-effekten

IMG_20150417_200254

Overskriften kan virke litt voldsom, for til tross for at Mjessi gav seg selv terningkast to (i god Bernt Hulsker stil fra Foppall på VGTV) for årets første seriekamp, var det flere av ekspertkommentatorene til stede som uttalte at dette var sesongens vendepunkt; terningkast 6. Det er åpenbart lett å kalle seg ekspert om dagen, for tungetalerne jeg snakker om heter Tore og Tommy H. Og oss imellom, kjære leser; de kan på ingen måte all verdens om dette spillet vi alle elsker.

Tornado Bergen har hatt en nokså interessant sesonginnledning etter at vi hevet sesongens første trofé i TBFK Winter League tidligere i vår. Mange av spillerne våre er, tro det eller ei, ikke profesjonelle, og har jobber ved siden av sporten de utøver. I disse kostnadskuttider vil det si at de som faktisk er så heldig å ha en plass å gjøre av ræven sin mellom 08-16 ofte må ty til lengre dager for at bedriften sin skal prestere på ønsket nivå. Dette er selvsagt et ømfintlig tema for mange, og kanskje noe av det mest alvorlige jeg har skrevet i min tid som ”bloggæææær” (slik jeg ble referert til av en deilig og hårvoksinfisert kar med nummer 9 på Juristforeningen for noen sesonger siden).

Det er selvsagt et poeng her, selv om det er tynt. Sesonginnledningen har båret preg av at enkelte har måttet jobbe lange kvelder og dermed gått glipp av kampene med Tornado Bergen. Referatene har uteblitt av samme grunn, og det beklager vi som klubb siden vi etter hvert har fått en riiiimelig heftig fanbase. Selv i Oslo har mennene til damene på jobben min linket opp hjemmesiden til klubben som favoritt, og det er veldig kjekt å høre at vi nå nærmer oss å ha en internasjonal lesergruppe. Når det skjer vil vi selvsagt legge om til engelsk, vel vitende om at halve laget vårt ikke kommer til å forstå noe mer enn egennavnene som blir skrevet innimellom lyrikken ellers.

Vel; interessant sesonginnledning…..

11.04: TBFK – Radøy Manger 0-3 (Pinlig, og antagelig et stort savn av veteranene)

17.04: Ny Krohnborg – Tornado Bergen 3-5 etter 3-1 til pause (fantastisk snuoperasjon har jeg hørt)

23.04: TBFK – Nordnes 2-2 etter 83 minutter. Lyset gikk, og de resterende 7 minuttene skal spilles torsdag 11.06 klokken 2045 til 2052. Det er mulig det blir et tilleggsminutt, så det blir vanskelig å planlegge den kvelden der. Vi vurderer å legge oss bakpå de første 5 minuttene slik at Nordnes blir slitne, for deretter å gå all in de siste 2 + tillegg selvsagt. Dette har vi trent på.

09.05: TBFK – Eidsvåg 2-2 (ledet 2-1 i det 92 min, men fikk et straffespark i mot oss mens vi var godt inne på motstanders banehalvdel for å punktere kampen til 3-1. Joda; det er mulig hvis man flørter litt med sparking av andre i egen 16-meter når ballen er i spill)

14.05: Flaktveit – TBFK 1-3 (Pinlig, til tross for at Eivind Iversen var med, OG fikk lov å spille. Jeg er hans største fan)

19.05 Steike meg! Vi spiller jo nesten oftere enn det Liverpool og Tottenham kommer til å gjøre i Europaligaen neste år! TBFK – Skjergard 5-3 (den hjemvendte sønn fikk spille; ref Tommy og Tore)

Jeg har forsøkt å se på Terminlisten, men det er så lite kronologikk i det oppsettet at jeg gidder ikke å prøve å finne ut når neste kamp er. Det kan med første øyekast se ut som om vi får serielederen Fana på besøk 26.05, men hvem vet.

Vi har altså spilt 5 kamper og 83 minutter, og jeg skal ta for meg de siste 90 som ble spilt mot Skjergard tirsdag 19.05 på Nygårdsmyren.

Kampen mot Skjergard

Laget ble presentert på spillergruppens facebookside kvelden før, og det kom raskt en melding fra Erlend om at hans måltørke burde ta slutt ved hjelp av et gjennomspill eller to den påfølgende dagen. Alf stod i mål, og var lagets beste i denne kampen da han på mirakuløst vis holdt nullen de første 40 minuttene bak et forsvar og en midtbane som slapp til all verdens med sjanser. Ole Mathias, Ørjan, Hammers og Håvard N spilte i forsvar, mens Tennebø, Oen, Runar og Aabrekk spilte midtbane. Mjessi hadde en hengende rolle bak spissen, men brukte sikkert de første 69 minuttene på å være lengre bak i banen enn de fleste siden alle ville score mål. Byttet kom i det 70’ende når han ville frem å score selv. Helt på topp fikk Erlend sin våte drøm oppfylt, og var klar som et egg til å få pasninger som traff innenfor hans noe beskjedne radius. På benken hadde vi ekspertpanelet Tore og Tommy sammen med Martin Flåten (på tide at klippekortet tok slutt), Gaute, Bakke, Tommy L og Håkon. Martin hentet for sikkerhets skyld frem krykkene han har liggende for de tilfeller han blir benket, slik at han kan vise publikum at det er en grunn til at han sitter der.

Kampen startet i et enormt tempo nå som den nevnte effekten var ventet å være tilbake. Pasningene satt faktisk veldig godt, og vi kom oss rundt på både venstre og høyrekant. Det var kanskje spesielt på venstresiden at firerbanden Ole Mathias, Runar, Mjessi og Aabrekk at det fungerte best, og det skulle de andre på høyresiden få nyte godt av.

1-0 kom før Tommy hadde fått spist ferdig sin første kebab på benken, og det var et resultat av at den nevnte firerbanden fikk spilt fri Aabrekk som gjorde noe magi mot høyrebacken før han la ut 45 grader i feltet. Erlend trakk med seg forsvarsspillerne inn mot mål, og da fikk Tennebø en behagelig oppgave med å trille inn målet med sin ellers ufattelig ufølsomme venstrefot. 2-0 kom også ved at Aabrekk kom seg fri på venstresiden og lobbet ballen over keeper som havnet på mellomdistanse. Ballen spratt mot mål, men en forsvarer og Erlend kom side om side for å henholdsvis klarere ballen ut i skogen eller for å få den over streken. Slik situasjonen utartet seg, så hadde ballen gått i mål siden forsvareren timet innløpet sitt merkverdig dårlig. Erlend stakk derimot luggen frem før hele ballen hadde krysset mållinjen og fikk kreditert ranet sitt med en pinne i målprotokollen. Aabrekk tok det hele i god Robin Hood stil siden han har en del mål på kontoen fra tidligere.

Vårt tredje mål oste pur klasse. Det var sikkert ikke en spiller på laget som ikke var involvert, men det løsnet ved en pasning fra Ole Mathias opp vil Mjessi som spilte den hardt inn i midten til Runar. Han serverte Oen, som igjen banket av gårde en markkryperpasning til Mjessi. I de fleste tilfeller vil slike mottak som er påkrevd av slike pasninger føre til at mottaker sender ballen ut til innkast på motsatt side, men siden Mjessi kan kunsten å fjære av foten slik at ballen føler seg velkommen i beina på ham endte det med et brilliant gjennomspill til Erlend (mellom 3-4 motstandere) som satte ballen sikkert stang inn til 3-0.

4-0 kom ikke lenge etter når Oen fikk seg et mål også. Dette husker jeg ingenting av, for jeg stod på siden og måtte forklare Tommy og Tore hvordan det var mulig å fjære av foten for å få til den nevnte pasningen over. Beklager det Oen, men det var garantert et klassemål.

På dette stadiet i førsteomgangen kan det virke som om det var enveiskjøring, men Skjergard hadde minst like mange sjanser som oss. Og derfor vil jeg gi Alf all honnør for at vi holdt nullen så langt i kampen. Således skulle man tro at 4-1 reduseringen ville vekke oss, men kampen fortsatte i samme form. Et utall av sjanser begge veier. 4-2 og 4-3 kom raskere enn det er mulig å se for seg, og stillingen til pause ble 4-3 selv om det kunne ha vært 8-8 uten all for stor uttelling på sjansene.

Hammers gjorde noen kloke grep i pausen der vi skulle stenge av utspillene helt oppe på 16-mteren. Bakke kom inn for Hammers litt ut i andre omgang, slik at Håvard N gikk inn som midtstopper. Sjansene i begge retninger avtok en del i andre omgang, men det var fremdeles nok av muligheter til å tegne seg på scoringslisten. Omgangens eneste mål kom etter et flott gjennomspill fra Runar til Erlend som hadde Mjessi med seg på blank kasse foran mål. Erlend liker, og er flink til, å score, men har fremdeles mye å jobbe med når det kommer til assistkvalitetene. Pasningen inn i feltet på 5-6 meter burde vært enkel med de rommene vi hadde, men han klarte å treffe en forsvarer i stedet. Forsvareren var sikkert minst like paff som Mjessi om at det var mulig å bomme på den pasningen, så han valgte å sette ballen trygt i eget mål til 5-3.

Tommy L kom inn for Mjessi like etterpå og lekte seg selvsagt på midtbanen. Gaute og Håkon kom inn litt etter det igjen, og dro med seg forsvaret på flere turer i bakrom som nesten førte til mål både ved den ene og andre anledningen.

Mye mer kunne ha blitt sagt, men nå er det på tide med en episode Madam Secretary på Sumo’en før jobben krever sitt av oss ikke-profesjonelle i morgen. Og helt avslutningsvis; laget fikk selvsagt treningsfri i dag etter seieren for å lade opp til aktiviteter av svært lite profesjonell karaktert i helgen som kommer.

Ha en strålende Pinse dere!

Mjessi

 

Legg igjen en kommentar.


four + = 5

Du kan bruke disse HTML-taggene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>