TBFK klar for semifinalen i Tornado Bergen Winter League!!

For første gang i historien skulle TBFK altså befinne seg i sluttspillet i deres egen turnering, og kvartfinalemotstander var Baune 2 som vant pulje 5 i turneringen. Baune er en klubb vi normalt sett har hatt store problemer med å beseire, men denne svært så fuktige lørdagen skulle endre på historien for alltid. Og ikke minst; endelig skulle vi spille en kamp i dagslys!

Etter seieren i siste minutt mot Kjøkkelvik på onsdag, fikk troppen en velfortjent fridag på torsdag for å bli klar til kvartfinalen. Fredagen er alltid fri slik at vi skal få med oss siste ”Nytt på Nytt” og ”Senkveld”, og i sum gjorde dette at vi stilte relativt friske opp til kamp klokken 12.50 lørdag formiddag. Noen av stjernene hadde selvsagt prøvd å skaffe seg en avisoverskrift med en såkalt ”ikke-planlagt-bytur” kvelden i forveien, der publiseringer på twitter, facebook, snapchat og instagram er målet for å få litt PR. Andre valgte å forberede seg til kamp med en 4-5 timers båttur med kraftige bølger, og stilte således noe redusert til kamp av den grunn. Som nevnt over; relativt friske..

Stemningen i garderoben var god, og laget som startet kampen var;

Stian Karlsen – Kim Gangeskar, Tommy Hauge (Kaptein), Erik Hammersvik, Kristian Gangsø – Jørgen Mjelde, Håvard Tennebø, Runar Blaalid, Ole Andreas ”Oen” Solheim – Martin Flåten og Øystein Aabrekk. På benken startet Håkon Selstad og brødrene Erlend og Gaute Vassbotten. Thomas Refvik var også med, men grunnet skaden var han der mer for å observere kampbildet slik at han kunne rapportere til de spillende trenerne om hva som fungerte og ikke.

Match report

Det ble ikke tildelt noen straffespark før kamp siden vi begge har tilhørighet i 5. divisjon, så denne gangen ble det kamp på like premisser. Nytt av året er det at vi har en økende grad av lyst til å holde ballen i laget, og således har vi en teori om at motstanderlagene blir litt mer sliten enn tidligere år ved at de løper i mellom i jakt på ballen. I denne kampens første omgang vil jeg anslå ballinnehavprosenten til 65-35 i TBFK sin fordel, men slik statistikk medfører ikke alltid en fordel i målprotokollen.

Første omgang skulle vise seg å bli en stillingskrig, med et fåtall av sjanser. Baune hadde én sjanse der de fra 40 meter fikk fyrt av gårde en suser som gikk like over. Stian hadde kontroll, men ville vært sjanseløs om den hadde gått under tverrliggeren. For vår egen del hadde vi en god del halvsjanser på corner og via godt spill på sidene, foruten en ENOOOOORM sjanse som må beskrives litt nærmere. Den største sjansen kom via fint spill på høyresiden, og som til slutt endte med at Øystein Aabrekk gjorde noe magisk nede ved dødlinjen. Ballen ble slått noe helt vanvittig perfekt inn foran mål til en dønn umarkert Martin Flåten. Martin sier at han sliter litt med stressfaktoren disse referatene medfører i hodet sitt, og angivelig var det årsaken til at han bommet på åpent mål med høyrefoten sin. Flaut av den selvutnevnte ”stjerna” vår.

Kristian Gangsø var for øvrig lagets definitivt beste spiller i første omgang på sin høyrebackplass, og Kim Gangeskar på venstreback var i mine øyne en god nummer to i samme omgang. Det medførte at vi fikk mange kombinasjoner på begge sider som lover bra for fremtiden. Forsvaret var solid, midtbanen strør pasninger på en sikker måte, og spissene skaffer seg rom nærmest kontinuerlig. Vi begynner å ligne på et lag!

Takket være Flåten var altså pauseresultatet 0-0.

I andre omgang fikk vi en flying start. Planen var å presse litt høyere i banen slik at vi fikk noen gunstige brudd som vi normalt sett evner å skape sjanser ut av. Den nye taktikken gav umiddelbart resultater etter avspark. Vi begynte med ballen, gav den rimelig kjapt til Baune, for så å starte et majestetisk press. Aabrekk presset en kar til å gjøre feil, og Mjessi fikk ballen rundt midtsirkelen litt inn på Baune sin banehalvdel. Baune hadde nå bare tre forsvarsspillere på riktig side, og Aabrekk stakk til høyre, Martin trakk med seg en kar ut til venstre slik at Mjessi fikk gå og gå og gå og gå med ballen limt til venstrefoten. Når vi noen sekunder senere nådde sekstenmeteren måtte valget bli tatt om ballen skulle skytes i retning av bestekompisen til Mjelde (red. anm; høyre stolpe), til Aabrekk litt ute til høyre, eller til Mr. Bom-På-Åpent-Mål-Flåten litt ute til venstre. Det sier seg selv at det stod mellom to valg, og det endte med et av de presise skuddene man er blitt vant til fra Mjessi-hold i dagslys. Limt inntil den høyre stolpen satt skuddet, og 1-0 var et faktum til ellevill begeistring blant lagkameratene.

Ledelsen holdt i ca. 10 minutter. 1-1 skulle komme etter at vi hadde innkast nede ved egen 16-meter. Runar byr på seg selv, den skal han ha, men mistet ballen i en duell han selv mener han skal ha frispark i. Like etter får en Baunespiller skyte fra ca. 20 meter, og ballen limer seg helt inn til stolpen slik at Stian ikke får reddet den. Godt skudd, men en nokså ufortjent utligning.

Klokken tikker og går med stillingskrig på midten, og en og annen avslutning som ikke sitter som den skal. I det 65 minutt får vi frispark 10 meter inn på Baune sin banehalvdel. Den løftes inn slik at keeper har en enkel jobb med å gå ut å plukke den. Keeper plukket også ballen ned, men mister den ned i kneet sitt som igjen gjør at den er up for grabs. Dette antesiperte lagets sultne terrier, Mjessi, og fikk tak i ballen. Problemet for keeper nå var at han også var en sulten terrier på jakt etter å rette opp sin egen feil, og med to slike spillere i duell er det dømt til å ende med et frispark i en eller annen retning. Heldigvis for oss var keeperen noe overtent, og måkte ned Mjessi bakfra. Det var en diskutabel situasjon i og med at keeperen fikk en finger på ballen, men han fratok TBFK en farlig scoringsmulighet om han hadde latt Mjessi bli stående på beina. Ballen ble liggende fri, og Aabrekk valgte å plante ballen klokkeklart i ræven på en liggende medspiller i det dommeren blåste for straffespark. Han unnskyldte seg for det, og det er no hard feelings angående den, Aabrekk! Straffespark betyr vanligvis mål, og Mjessi fikk ansvaret med å overliste Baunekeeperen. Keeperen gikk i retning av bestekompisen (red. anm; høyre stolpe), men det hjalp lite når ballen ble skutt langs bakken midt i mål med rolig tempo. 2-1, og vi hadde én fot i semifinalen.

Erlend og Håkon kom inn og var med på å sikre seieren. Gaute var backup på siden, men siden han var syk ville han bare komme inn om det var helt kritisk nødvendig å få et mål til. Erlend hadde noen magiske blokkeringer da Baune prøvde å sende noen innlegg fra siden. Den ene blokkeringen var så god at Baunespilleren snakket på seg et gult kort (nesten rødt) fordi han mente det var litt mye knotter involvert. Håkon bandt opp 2-3 forsvarsspillere med sine kontinuerlige bevegelser, og fikk laget noen småfrispark som brøt opp rytmen til et jagende motstanderlag.

Kampen ebbet ut med en 2-1 seier til oss, og nå venter semifinalekamp for TBFK. Også det et historisk øyeblikk i klubbens historie. Naturlig nok.

God søndag.

Mjessi

Legg igjen en kommentar.


+ nine = 16

Du kan bruke disse HTML-taggene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>