Er forbannelsen en saga blott?

Den 20.02.15 ble det lagt ut et referat der det ble beskrevet nærmere at TBFK har lidd av et TBWL-kompleks. TBFK har ALDRI gått videre i sin egen turnering, og i år hadde vi sjansen før årets siste kamp mot Kjøkkelvik fra sjette divisjon. Tok vi den?

04.03.15 klokken 20.00 var det duket for TBFK sin første bortekamp for året. Kjøkkelvik var motstander, men det skulle vise seg at det ikke alltid lønner seg å sette en vågsøyværing til å sette opp et arrangement med kart på facebookgruppen til spillerne. Trener Oen glimret med sitt fravær, og valgte likesågodt å sende hele troppen på 15 spillere til Olsvikhallen. Der møtte vi en snødekt bane, og konkluderte, ikke alt for kjapt riktignok, med at vi var på feil sted. Minuttene tikket, og vi ble omsider enige om å reise til Kjøkkelvik Idrettsanlegg for ikke å tape 0-3 på walkover. Garderobepraten kom i gang 19.35, men den ble kortvarig i og med at Flåten hadde kjøpt inn noe som lignet på en pyramideboomblaster som skulle spy ut noe av hans elendige musikksmak. Ikke pokker om han hadde kjøpt inn det anlegget uten at det skulle komme noe ut av det. En fair deal hadde han fått på det også!

Oppvarmingen var særs kort, og den eneste erfaringen vi fikk gjort oss var at ballene var ekstreeeemt glatte mot underlaget slik at touchen i mottakene kunne få utfordret seg i løpet av kampen. And so it did..

Kjøkkelvik hører hjemme i én divisjon under oss, og fikk således et straffespark før kampstart. Den satte de inn forbi Stian, som frem til da hadde reddet begge straffene han hadde hatt i mot seg i tidligere kamper.

Resten av laget var: Saron, Tommy, Ørjan og Kristian i backfireren, Mjessi, Tennebø, Runar og Johnny på midtbanen, samt at Flåten og Aabrekk dannet spissparet. På benken startet trener Hammers, Thomas, Håkon og Kimmen. En sterk tropp med andre ord!

Kampen:

Allerede fra avspark merket vi at touchen ikke satt helt som den skulle, men vi kom likevel til et hav av sjanser. Spesielt de gangene vi spilte ballen via midtbanen og frem til spissene ble det farlig. Lange pasninger opp på Flåten og Aarbrekk gav sjeldent resultater, så lenge ikke ballen kom langs bakken.

Utligningen kom faktisk rimelig kjapt på en strålende slått corner fra Aabrekk. Kaptein Tommy steg til værs mutters alene på femmeteren, og headet kontrollert inn 1-1. Et drøyt kvarter senere skulle vi få innkast midt inne på Kjøkkelviks banehalvdel. Saron kastet et lissekast på skosnøringen til Runar som enkelt fant Mjessi som hadde fått litt for mye rom på venstrekanten. Til tross for at Kjøkkelvik sin trener hadde sagt at de skulle mannsmarkere TBFK sin nr. 1 hadde han altså fritt spillerom nå. En usedvanlig presis pasning senere var Flåten havnet i en én mot én situasjon med midtstopperen, og en tunnel senere var det alene med keeper og 1-2 til TBFK. Enkelt og effektivt!

Vi fortsatte å styre kampen, men Kjøkkelvik hadde noen kjappe rakkere på topp som gjorde at vi måtte være på tå hev. Forsvaret vårt forsvarte seg utmerket, med god hjelp fra midtbanen og spissene. Det var noen mil som ble løpt i denne kampen. For sure (engelsk). Til tross for den gode kontrollen vi hadde, så er det vanskelig å gardere seg mot det som så skjedde. Stian var ute i feltet og plukket enkelt et gjennomspill, hvorpå Ørjan og spissen kolliderte og fløy over Stian. Ørjan følte seg ikke akkurat helt ferdig med situasjonen, og plantet armene i brystet på Kjøkkelvik-spilleren med en «ka fan du drive med gut»-attitude. Dommeren hadde ikke noe annet valg enn å blåse straffe samtidig som gulfargen kom opp av lommen i en rasende fart. Ballen var i spill, og da er det bare å ta inn over seg at det blir straffe for slike reaksjoner. Dette medførte for øvrig også til at det ble 2-2, og Stian sin strafferedningsstatistikk ble ytterligere forringet.

Til tross for at det nå var 2-2, så skulle det ikke stå på sjansene. Både høyre og venstresiden vår rullet opp de ene sjansene etter de andre, og de største var:

  1. Johnny med et skudd på innsiden av stolpen etter et flott forarbeid av Tennebø/Flåten/Aabrekk der dommeren samtidig valgte å bruke fordelsparagrafen i forkant – noe han fikk skryt for i etterkant
  2. Flåten med noen helt latterlige bommer både ved bruk av det ubrukelige hodet sitt, og beina
  3. Tennebø leverte noen 2013-varianter av noen langskudd som ikke skremte noen som helst i mils omkrets – vi håper 2014-skuddene snart er tilbake
  4. Mjessi hadde tre enorme sjanser som normalt sitter i noten, men intet hell denne kvelden
  5. Aabrekk med en hel banehalvdel for seg selv etter årets overgang der Saron vant ballen, Mjessi spilte fri Flåten, og Flåten spilte fri Aabrekk. Alene med keeper skulle han være litt ekstra deilig og vippe ballen over keeper, mens det som skjedde var at han vippet den ved siden av keeper og dermed godt til side for mål også. I grunn et nokså pinlig skue den der, men det hadde selvsagt vært en perfekt prikk over i’en etter overgangen som var world class.

Thomas Refvik kom inn for Tommy litt ut i andre omgangen, men ble kjapt byttet ut med Kim. Det var ikke det at han ikke presterte, men en lei strekk i høyre lår gjør at bryllupsnatten senere i år står i fare. Både Thomas og Kim, og litt senere Hammers sørget for å holde det like tett baki der som i resten av kampen.

Vi rundet det 87 min, og nå hadde de gule kortene begynt å flagre noe voldsomt. Det var i bunn og grunn ingen stygg kamp, men den gode dommeren ble litt triggerhappy mot slutten av kampen. Begge lagene hadde visstnok ikke råd til uavgjort, og måtte vinne for å gå videre. Da er det INGENTING som er bedre enn å avgjøre kampen rett før slutt. En lang pasning fra fireren, ble stusset videre av Flåten til Aabrekk. For de som så United leke med Sunderland for noen uker siden, så husker de kanskje hvordan Falcao rundet John O’Shea før han fikk seg et straffespark. På identisk måte lurte Aabrekk sine to forsvarere, og befant seg igjen alene med keeper. Denne gangen la han ballen trygt i noten, og vi kunne slippe jubelen løs! Forbannelsen er brutt!!!

Kvartfinalen skal spilles i helgen (uvisst tidspunkt), og det blir en ny opplevelse for alle som blir med.

Takk for kampen, Kjøkkelvik. Dere kommer til å vinne sjette div rimelig enkelt!

Mjessi

Legg igjen en kommentar.


seven × 9 =

Du kan bruke disse HTML-taggene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>