To nye kamper i TBWL er unnagjort denne uken, med vekslende hell

Denne ukens referat inneholder korte snutter fra våre to kamper som ble spilt i Tornado Bergen Winter League.

Tirsdag den 17.02 møtte ett av våre avdelingslag for sesongen opp på motsatt side av midtstreken. Ny Krohnborg. Et lag vi også har møtt de senere årene, og som vi som oftest har slitt mot. Slik ble også historien på denne nitriste tirsdags kvelden selv om vi stilte hele 21 (TJUEEN!) mann til kamp.. Det er så mange at jeg ikke er i nærheten av å huske hvem som startet og alle byttene som ble gjort i hytt og gevær i løpet av kampen.

Vi startet som alltids litt friskt, og hadde stålkontroll på kampen. Vi kom riktignok ikke til et hav av sjanser i første omgang, men noen hadde vi. Mjessi skjøt like over fra 25,37 meter (oppmålt i etterkant), og det var jo sensasjonelt nok. Flåten hadde et par skudd til innkast, men den aller største hadde Erlend. Angrepet startet helt bak i backfireren, og Ørjan spilte opp Mjessi som serverte ballen på lissen til Flåten. Mottaket var som skuddene denne dagen, og ballen spratt av foten, via en motspiller, og med et rekyl lå ballen i beina på Erlend (vår toppscorer p.t) og man skulle tro at en slik tittel ville bety mål. Keeperen var helt ute av balanse slik at Erlend kunne trille ballen i det åpne målet med god margin. Det som derimot skjedde var at den særs fislete avslutningen til Erlend dabbet i stangen i stedet. Ergo holdt vi nullen fremover så langt i kampen. Kjempegreier.

Ikke lange stunden etter ”fosset” Ny Krohnborg ned sin høyreside ved hjelp av noen kjappe bein til høyrekanten og spissen. Hammersvik (aka Hammers) fulgte ikke opp sitt kallenavn, og ble riiiimelig pinlig enkelt vippet av pinnen, eller skal vi si pipestilkene, slik at ballen ble lagt inn foran mål. Der stod en kar alene på straffemerket og murte ballen forbi dagens beste spiller; Stian Karlsen. Erik tok på seg skylden for målet, men jeg må innrømme at det var helt sikkert noe noen lengre oppe i banen kunne ha gjort for at den situasjonen ikke skulle ha skjedd. Men siden jeg ikke husker hvem som spilte, så gir vi den til Erik i denne omgang.

Pausen kom, og vi var fast bestemt på å fikse biffen i andre omgang, siden vi enda har til gode å avansere fra gruppespillet i vår egen turnering. Dette til tross for at vi hvert år føler vi har den beste troppen noensinne. Kan vi snakke om et TBWL-kompleks her, kjære leser?

Minst halve laget ble fortalt at de kunne drite i å komme utpå igjen i andre omgang, så mens noen av oss stakk i dusjen for et oppkok gikk de håpefulle ut igjen i haggelbygene for å redde lagets ære. En veldig snau halvtime senere kom dusjerne ut med fersk deodorantduft under armene, og gledet seg til å høre hvordan ståa var. Hadde vi klart å snu kampen? Nopesy dopesy. Her var det fremdeles 0-1, og i følge rapportene fra sidelinjen var det en enda tristere forestilling å bivåne. (Kanskje et litt vrient ord for ungdommen, så her følger en definisjon) I løpet av det siste kvarteret skjedde det to ting verdt å rapportere om, og den ene var at Oen fint spilte gjennom en motstander som heldigvis for oss måkte ballen i stangen og ut. Den andre situasjonen var at Trond, ja Trond, fikk servert et herlig innlegg fra høyre som han med begge knærne satte ballen trygt og godt i gjerdet ved siden av målet. Nærmere kom vi ikke, og nå har vi kniven på de nye ballene våre foran de to siste kampene i gruppespillet.

 

Bare to dager etter skulle vi få sjansen til å reise kjerringa, og denne dagen dukket det opp 16 spillere. Siden dette var i går, har jeg laget noe mer friskt i minne.

Bare timer før kampen startet dramaet. Oen sendte ut en panikkartet melding på spillergruppens facebookside:

OBS! NB! HJELP!

VI HAR IKKJE KEEPER I KVELD! NOKEN FORSLAG ELLER NOKEN SOM VEIT NOKEN VI KAN KONTAKTE?

-Ro deg ned, tenkte nok de fleste, men det bar frukter da Sander Mardal tok en turn for å prøve å tette igjen hullene som til tider kan oppstå i forsvaret vårt mot gode lag. Veldig hyggelig av deg, Sander! For øvrig Russ 2013 vs Eivind som var russ tidlig på 90-tallet. Hammers og Summen måtte melde forfall, angivelig på grunn av sykdom.

Mjessi fortsatte nedgraderingen som trenertemaet har gjennomført i det stille nylig, og ble til denne kampen vraket til fordel for reisende Barth som dessverre forlater oss til fordel for kultbyen Oslo neste helg. Refleksvesten ble tatt frem, og til neste kamp blir det antagelig jobb som parkeringsvakt for skribenten.

Laget fra start:

Sander – Ole Mathias, Ørjan, Håvard N, Saron – Barth, Flåten, Tennebø, Sandal – Oen – Aabrekk.

Humorbenken (steikje kor møkje løye som kan sies fra siden altså): Tore T, Tommy, Håkon, Erlend, Eivind og Mjessi.

Motstanderlaget het Bergkrystall, og det var en svært hyggelig gjeng som viste seg å være 100% polske, så vi følte på mange måter at vi spilte en internasjonal kamp på denne Europa League kvelden der alle middelmådighetene som ikke når opp i hverdagen må reise land og strand rundt for å spille kamper de helst ville slippe. Slik f.eks Liverpool og Tottenham må gjøre. Uansett; Bergkrystall spiller i sjette divisjon, og i følge reglementet skulle de få en straffe før kampstart. Den satte de svært så sikkert inn bak en sjanseløs Sander.

Eivind og Mjessi benyttet første omgangen til å varme opp bak motstandermålet der vi trodde det skulle være en del action. Det ble det for så vidt, men når jeg beskrev Erlend sin fislete avslutning i forrige kamp, var ikke den i nærheten av å måle seg med kvaliteten på avslutningen til Oen som han serverte den ene publikummeren tidlig i kampen. Helt fri og frank foran mål valgte han å treffe ballen med den ytterste tuppen på skolissen (i beste fall), og det gir ikke nok kraft til at ballen går forbi noen som helst på dette nivået. Etter at Oen hadde brent en ny stor sjanse valgte vi å sette oss på benken med moroklumpene som tydeligvis hadde litt gass i magen etter middagsmaten denne kvelden. Da våknet Oen (det ble mye Oen nå), og fikk sklitaklet inn en strøken pasning til, hold dere fast, BARTH som scoret overraskende sikkert slik at stillingen nå var 1-1.

At Barth skulle score må ha rystet samtlige tilstede, for Bergkrystall benyttet sjokktilstanden til laget ved å sende en måfåpasning oppover som Håvard N ikke fikk klarert skikkelig (han gjorde ellers en flott figur altså). Dermed kom spissen gjennom, og en verdensklasseavslutning senere var det dessverre 1-2 på måltavlen som ikke finnes på arenaen.

Det var ikke lenge til pause nå, men heldigvis nok tid til at Aabrekk fikk brukt farten sin til å vikle seg løs litt ute til venstre i 16-meteren. Ballen ble spilt vakkert inn til Oen, og hele benken krysset fingrene for at han traff det åpne målet. Hva gjør så Oen? Jo, han tar et mottak som sørger for at hjertene våre stoppet fullstendig opp, men får til slutt kontroll og triller den inn til 2-2. Alt er tilgitt, og stadion eksploderer i gledesrus. Eller så var det noen som slo av lyset i en nærliggende eneboligs vindu. Det var et svært forvirrende øyeblikk for flere av oss.

Pausen kom, og de håpefulle på benken håpet at deres navn skulle dukke opp når det kom til spilletid i andre omgang. Kristian og Erlend kom inn, mens resten av gjengen kunne i det minste ha fått en banan eller noe å trøste seg med.

Andre omgang ble et fyrverkeri dere. Et kvarter ut i omgangen steg Tennebø til værs (så høyt små menn kan hoppe), og fikk headet ballen rett på keeper. Keeperen ble så fortumlet over at noen kunne finne på å heade midt på ham, så ballen gikk på snodig vis over streken. Tennebø har for øvrig vært ute med skade i et par uker etter at han fikk et uventet myggstikk (Kim) på foten.

I det påfølgende øyeblikket kom Mjessi og Tore innpå. Fader, nå har jeg glemt noen her. Sorry. Eivind og Håkon ble sittende igjen med dådyrøynene sine i lengsel av å få lov til å være med å leke, og de kom inn like etterpå.

Det neste som skjedde var at Aabrekk fosset nedover høyrekanten med en klar beskjed fra Løv Ham kampen om at ballen skal legges ut 45 grader og ikke 44 eller 46. Erlend ble tett markert på første stolpe, og hoppet galopphestelegant over ballen slik at Mjessi fikk sjansen fra snaue 11 meter. Ikke overraskende singlet det i nettmaskene, og 4-2 var et faktum for hardt prøvende TBFK. Ikke lenge etter skulle Erlend/Mjessi vise seg frem igjen. Erlend lurte av 4-5 spillere på vei inn i 16 meteren, og pirket en frekk 80 centimeters pasning til Mjessi som overtok presset fra ivrige Bergkrystallere. En sleip sålefinte senere var rubbel og bit på vei i den kjente pølseboden, og et enda sleipere innlegg, med massevis av underskru, førte til at Flåten kunne nikke inn 5-2 ledelsen bak et fullstendig utspilt motstanderlag.

Nå var det enveiskjøring for alle penga, og Aabrekk kom nok en gang rundt på høyre (det er mulig det var Kristian), og la inn på samme sett som ved 4-2 scoringen. Denne gangen lot ikke Erlend sjansen gå fra seg, og han satte inn 6-2 til ellevill glede for de som gadd å løpe helt ut på siden for å markere seg.

Man skulle tro kampen var over, men Flåten ville invitere Bergkrystall inn igjen i kampen. I stedet for å spille fri en av de fire medspillerne som var på vei gjennom for å sørge for 7-2, gav han fra seg ballen slik at 6-3 ble et faktum få sekunder senere. Snakk om momentumskift. Herfra og ut ble vi regelrett pissa på, som Reka ville ha sagt. Det neste som skjedde burde jeg som frilansskribent kanskje ha unngått å få på trykk, men rett skal være rett. Etter at jeg vant ballen mesterlig fra den største mannen som noen gang har satt beina sine på Nygårdsmyren bestemte jeg meg for å prøve på et 50 meters tilbakespill med den noe svakere høyrefoten. I ubalanse. Siden keeperen var ny, så skal jeg ikke klandre ham for at han ikke leste tankene mine i denne situasjonen. Ballens fart dabbet kraftig av ut fra start, og spissen fikk en alle tiders gavepakke og satte inn lobben over Sander med stoisk ro. Well done!

Nå var stillingen 6-4, og skrivekrampen har tatt meg. Heldigvis var også kampen over kort tid etter, og kort oppsummert lever håpet om avansement foran den siste kampen mot Kjøkkelvik til uken. Vi får se om TBWL-komplekset vedvarer eller om vi klarer å komme oss videre som en god nummer to i gruppen.

Takk for i dag, og god helg!

Mjessi

Legg igjen en kommentar.


6 − = five

Du kan bruke disse HTML-taggene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>